Urban vs Human

“Urban vs Human” és un projecte pictòtric entre el pop i el trash amb una estética transgressora i materials reutilitzats

Realitzat amb fustes reutilitzades en les quals el suport és sempre fusta contraxapada. El suport presenta la presència habitual de l’obra sobre fusta. Molt sovint aquestes fustes són parts d’armaris i altres mobiliaris. És així, doncs, una obra que el seu material, el qual formava part de l’àmbit domèstic com a mobiliari, “surt de l’armari” deixant de formar part d’aquest ús i fer-se present en un altre, l’artístic i el decoratiu.

el erotismo masculino oculto, xavier gabriel
El erotismo masculino oculto 150×50 mixta sobre fusta

El fet de jugar amb material reciclat és palés en el suport com també en els elements pictòrics en els quals hi observem el collage com a protagonista i altres variants com el transfer. Les aplicacions són vigoroses i energiques buscant-ne les fronteres.

La ciudad invisible, xavier gabriel
La ciudad invisible

L’estètica del projecte s’inscriu dins d’un àmbit zen com el del wabi-sabi, categoria estètica japonesa que fa referència a aquelles coses que tenen un acabat rústic, fent referència a allò incomplet, no permanent i imperfecte i preceptes com la simplicitat, humilitat, naturalitat i melangia.

Urban detritus, xavier gabriel, xaviegabriel
Urban detrutus

Els continguts de les obres beuen de la imatgeria pop, principalment de revistes i magazins, i de la corresponent estètica oficial. Tot això confeccionat en un entorn tan d’epidermis urbana com de reminiscències d’expressionisme abstracte. Així les obres situen l’estètica el·litista pop en un entorn degradat i a voltes postapocalíptic confrontant aquelles figures entronitzades, les seves persones i un determinat i nou statu quo.

_MG_7644_2
El mite de la caverna

Un altre dels elements en joc és l’apropicaició dels eslògans publicitaris o títols diversos els quals serveixen per conduïr certa narrativitat en les obres plantejant-se ja sigui com a debat o punt de partida en el pròpi diàleg de l’obra.

_MG_7646_2
Prueba el estilo independiente

Les obres, per la naturalesa del suport, estan al voltant dels 150×50 cm. i es presenten emmarcades amb un llistó volat de fusta natural.

_MG_7647_2
La bicicleta de Billy